YÖK: Sezer halka ve eğitim çevresine güven veriyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Teziç: Sezer, halka ve eğitim çevrelerine moral veriyor. Başkanvekili Eşme: Laiklik vurgusunu öne çıkarmasından mutlu olduk

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ODTÜ'de alkışlarla karşılanmasını üniversitelerin Cumhurbaşkanı'na olan yaklaşımının göstergesi

olarak değerlendirdi. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme de laikliği ısrarla gündeme getiren Sezer'in arkasında olduklarını vurguladı.

ODTÜ'nün önceki günkü açılışında Sezer, üniversite sorunlarının siyasetüstü yaklaşımla ele alınmasını, çözüm önerilerinin de cumhuriyet felsefesiyle örtüşmesi gerektiğini söylemişti. ODTÜ Rektörü Ural Akbulut da "Bazı devlet görevlileri hurafeye dayalı arayışta. Bağnaz yetkililer var. Ölçülü tepkilerimiz yılgınlık, umursamazlık olarak yorumlanmasın. Sabrımızı zorlamayın" diye konuşmuştu.

Muğla Üniversitesi Kötekli Kampüsü'nde dün incelemelerde bulunan YÖK Başkanı Teziç de, "Her şey meydanda. Cumhurbaşkanı, üniversite çevrelerinde kabul görüyor. Halka ve eğitim camiasına güven veriyor. Bu nedenle alkışlarla karşılandı. Cumhurbaşkanımız üniversitelerin güven içinde ve tarafsız bilim alanları olduğunu söyledi. Yeni ders yılı başlarken bu sözleri tekrar düşünmemiz önemli. Araştırmalar tarafsız ve güven ortamında yapılmalı. Cumhurbaşkanımız bunu dile getirdi" dedi.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Eşme ise Sezer'in hassasiyetine destek verdiklerini söyledi. 'Meslek Dersi Öğretmen Eğitimine İlişkin Beyaz Belge Konferansı'na katılan İsa Eşme, şöyle dedi: "Son yıllarda gerek yükseköğretimde laiklikten uzaklaşma konusunda bir hayli gelişmeler yaşandı. Laiklik Türk eğitim sisteminin omurgasıdır. Bu omurga zedelenirse bundan tabii ki hepimiz zarar görürüz. Cumhurbaşkanımız tüm üniversitelere bu konuda çaba göstermeleri için mesajlar vermiştir. Bundan çok mutlu olduğumuzu özellikle belirtmek isterim. Sayın rektörümüz de yine laiklik vurgusunu öne çıkarmıştır. Biz bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın rektörümüzün vurgularının arkasındayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber